De eerste editie van PixieCon wordt georganiseerd van 23 tem 25 april 2021 in de Ethias Arena te Hasselt.

Ethias Arena
Gouverneur Verwilghensingel 70
3500 Hasselt

Parkeren

U kunt uw voertuig parkeren op de parking van de Ethias Arena zelf.

Opgelet! Door grote wegenwerken in de omgeving van de Grenslandhallen/Park H is het Ethias Theater met de auto tijdelijk moeilijk bereikbaar. We raden aan om als je even evenement bezoekt tijdig te vertrekken.

  • Kom je uit de richting Genk/Diepenbeek, dan bereik je het Ethias Theater best via de Universiteitslaan – Trichterheideweg.
  • Komende van de Grote Ring van Hasselt rij je best via de Sasstraat – Trichterheideweg

Parkeerticket

Neem bij het binnenrijden een ticket aan de slagbomen.
Let op: staat het licht op rood i.p.v. op groen boven bepaalde slagbomen, dan betekent dit daar alleen uitgereden kan worden.
Je parkeerticket (5 euro) betaal je aan de automaten in de toegangshal met munten of met briefjes van 5, 10 of 20 euro. Betalen kan zowel voor als na of zelfs tijdens het evenement. Je ticket blijft gedurende heel je bezoek geldig.

Rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking

Er is een voorbehouden parkeerruimte aan de ingang van de Ethias Arena voor rolstoelgebruikers en houders van een Europese parkeerkaart voor personen met een beperking. Krijg je graag assistentie bij je verplaatsing van en naar het parkeerterrein, aarzel dan niet om een medewerker aan te spreken. Op de voorbehouden plaatsen wordt streng controle gehouden. Houd dus je Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, identiteitskaart en toegangsticket klaar om aan de parkeerwachters voor te leggen.

Tijdelijk minder mobiel?

Ben je tijdelijk minder mobiel door een ongeval of een ingreep en heb je geen Europese parkeerkaart voor personen met een beperking, hou er dan rekening mee dat je dit zal moeten toelichten aan de parkeerwachters. Doe dit bij voorkeur met een dokters- of een ander medisch attest. Of neem op voorhand contact op via info@ethias-arena.be.

Openbaar vervoer

Van aan het station Hasselt is de Ethias Arena bereikbaar met de bus. 

Volgende buslijnen zorgen voor een vlotte verbinding tussen het trein- en busstation van Hasselt en de Ethias Arena. Op wandelafstand van de Ethias Arena vind je langs de Universiteitslaan de bushalte Hasselt–Provinciehuis.

Minstens om het halfuur wordt deze halte bediend door één van deze lijnen:

  • Stadslijn H3 Stokrooie/Kiewit–Godsheide
  • Streeklijn 20a Hasselt-Lanaken/Maastricht
  • Streeklijn 36 Hasselt–Genk
  • Streeklijn 45 Hasselt–Maaseik/Maastricht

Uurregelingen De Lijn

Kiss & Ride

Breng je iemand naar de Ethias Arena, dan kan je aan het begin van de Trichterheideweg ter hoogte van parkeerterrein C of aan de Gouverneur Verwilgensingel ter hoogte van parkeerterrein A je passagiers laten uitstappen en weer doorrijden.
Je kan ook ht parkeerterrein oprijden en een parkeerticket nemen. Verlaat je het parkeerterrein binnen het uur, dan hoef je je parkeerticket niet te betalen.